نـابــــــ "بیداری اندیشه "

یا حسین فرماندهی از آن توست ...

چرا شیعیان، این همه برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنند؟



اسخ این پرسش را از کلام حضرت آیت‌الله سبحانی(مد ظله العالی) می دهیم.
اهمیت نهضت امام حسین (ع)که به صورت یکی از شورانگیزترین حماسه‌های تاریخ بشریت درآمده، نه تنها از این نظر است که همه ساله نیرومندترین امواج احساسات میلیون‌ها انسان را برمی‌انگیزد و مراسمی پرشورتر از همة مراسم دیگر به وجود می‌آورد، بلکه اهمیت آن بیشتر بدین خاطر است که هیچ‌گونه محرّکی جز عواطف پاک دینی و انسانی ندارد. این تظاهرات پرشکوه که به خاطر بزرگ‌داشت این حادثة تاریخی انجام می‌گیرد و برخلاف دیگر تظاهرات، نیازمند هیچ‌گونه مقدمه‌چینی و فعالیت تبلیغاتی نیست، از این جهت در نوع خود بی‌نظیر است.
نکته‌ای که برای بسیاری از کسانی که از دور دستی بر آتش دارند هنوز به درستی روشن نشده و همچنان به صورت «معمّایی» در نظر آنها باقی مانده این است که، چرا این‌قدر به این حادثة تاریخی اهمیت داده می‌شود؟ چرا امروز که از حزب اموی و دار و دستة آنها اثری نیست و قهرمانان این حادثه می‌بایست فراموش شده باشند، این ماجرا رنگ ابدیّت به خود گرفته است؟ پاسخ این سؤال را باید در لابه‌لای انگیزه‌های اصلی این انقلاب جستجو کرد. تجزیه و تحلیل این مسئله برای کسانی که از تاریخ اسلام آگاهی دارند، پیچیده و دشوار نیست.
به بیان روشن‌تر، حادثة خونین کربلا نموداری از جنگ دو رقیب سیاسی بر سر به دست آوردن کرسی زمامداری یا بر سر املاک و سرزمین‌ها نبود. از طرفی، این حادثه معلول انفجار کینه‌های دو طایفة متخاصم بر سر امتیازات قبیله‌ای هم نیست، بلکه این حادثه صحنة روشنی از مبارزة دو مکتب فکری و عقیدتی است که آتش فروزان آن، در طول تاریخ پرماجرای بشریت، از دیرباز تاکنون هزگز خاموش نشده است. این مبارزه، ادامة مبارزة تمام پیامبران و مردان اصلاح‌طلب جهان، و به تعبیر دیگر دنبالة جنگ‌های خونین بدر و احزاب بود.
همه می‌دانیم هنگامی که پیامبر اسلام(ص) به عنوان رهبر انقلاب فکری و اجتماعی برای نجات بشریت از انواع بت‌پرستی و خرافات، و آزادی انسان‌ها از چنگال جهل و بیدادگری، قیام کرد و قشرهای ستمدیده و زجر کشیده را که مهم‌ترین عناصر انقلاب بودند به گرد خود جمع نمود، مخالفان این نهضت اصلاحی که در رأس آنها رباخواران مکّه بودند، صفوف خود را فشرده ساخته، برای خاموش کردن این ندا، تمام نیروهای خود را به کار انداختند، ابتکار این عملیات در دست حزب اموی و سرپرست آنها ابوسفیان بود. ولی سرانجام، در برابر عظمت و نفوذ خیره‌کنندة اسلام به زانو درآمده، به ناچار تسلیم شدند. بدیهی است از هم گسیختگی این حزب، به معنی ریشه‌کن شدن و نابودی کامل آنها نبود، بلکه نقطة عطفی در زندگی آنها محسوب می‌شد، یعنی فعالیت‌های ضدّ اسلامی صریح و آشکار خود را به فعالیت‌های پشت پرده و تدریجی تبدیل نمودند و در انتظار فرصت بودند.
پس از رحلت پیامبر اکرم(ص)، بنی‌امیه برای ایجاد یک جنبش ارتجاعی و سوق دادن مردم به دوران قبل از اسلام، می‌کوشیدند که در دستگاه رهبری اسلامی نفوذ پیدا کنند و هرقدر مسلمانان از زمان پیامبر فاصله می‌گرفتند، بنی‌امیه زمینه را مساعد‌تر می‌دیدند. برخی از «سنت‌های جاهلیت‌» که بنا بر علل گوناگون به دست غیر بنی‌امیه احیا شده بود، زمینه را برای یک «قیام جاهلی» آماده ساخته بود، از جمله اینکه:
1. مسئلة نژاد‌پرستی که اسلام روی آن خط قرمز کشیده بود، مجدداً به دست خلیفة دوم زنده شد و نژاد عرب بر موالی غیرعرب، آشکارا برتری یافت!
2. تبعیض‌های گوناگون که با روح اسلام ابداً سازگار نبود آشکار شد و بیت‌المال که در زمان پیامبر(ص) به طور مساوی در میان مسلمانان تقسیم می‌شد، به صورت دیگری درآمد. به عده‌ای امتیازات بی‌موردی داده شد و امتیازات طبقاتی مجدداً احیا گردید!
3. پست‌ها و مناصب که در زمان پیامبر(ص) بر اساس لیاقت و ارزش علمی و اخلاقی و معنوی به افراد داده می‌شد،‌ تحت تأثیر روابط خویشاوندی و فامیلی در میان اقوام و بستگان بعضی از خلفا تقسیم شد!
مقارن همین اوضاع و احوال، فرزند ابوسفیان ـ معاویه ـ پس از برادرش، به دستگاه حکومت اسلامی راه یافت و به زمامداری یکی از حساس‌ترین مناطق اسلامی ـ شام ـ رسید و از اینجا با همکاری باقیماندة احزاب جاهلیت، زمینه را برای قبضه کردن حکومت اسلام و احیای همه سنت‌های جاهلیت همواره ساخت. این موج به قدری شدید بود که پاک‌مردی مانند حضرت علی (ع)را در تمام دوران خلافت نیز به خود مشغول ساخت. چهرة این جنبش ضدّ اسلامی به قدری آشکار بود که رهبران آن نیز نمی‌توانستند آن را مکتوم دارند.
اگر ابوسفیان در آن جملة عجیب تاریخی خود، هنگام انتقال خلافت به بنی‌امیه و بنی‌مروان، با وقاحت تمام می‌گوید:‌ «هان ای بنی‌امیه، بکوشید و گوی زمامداری را از میدان بربایید و به یکدیگر پاس دهید؛ سوگند به آنچه من به آن سوگند یاد می‌کنم! بهشت و دوزخی در کار نیست».1 (یعنی قیام محمد یک جنبش سیاسی بوده است!) یا اگر معاویه هنگام تسلّط بر عراق در خطبة خود در کوفه می‌گوید:‌ «من برای این نیامده‌ام که شما نماز بخوانید و روزه بگیرید، من آمده‌ام تا بر شما حکومت کنم، هر کس با من مخالفت ورزد، او را نابود خواهم کرد!»2 و اگر یزید، هنگام مشاهدة سرهای آزادمردانی که در کربلا شربت شهادت نوشیدند، می‌گوید: «ای کاش نیاکان من که در میدان بدر کشته شدند، بودند و منظره انتقام گرفتن مرا از بنی‌هاشم مشاهده می‌کردند!».3 ... همة اینها شواهد گویایی بر ماهیت خیزش ننگین اموی بود که هر قدر پیشتر می‌رفت، بی‌پرده‌تر و حادتر می‌شد.



در این شرایط که امویان، جامعة اسلامی را به صورت خزنده به سوی جاهلیت سوق می‌دادند و خلیفة وقت، آشکارا هر نوع نزول وحی را بر پیامبر(ص) انکار می‌کرد، ارزیابی نهضت امام حسین(ع) سهل و آسان می‌باشد. اگر آن حضرت، با شهادت خود و یارانش این شجرة خبیثه را از بیخ بر نمی‌کند، از اسلام ناب محمدی(ص) جز نام و آیین محرّف چیزی باقی نمی‌ماند، و لذا وقتی امام حسین(ع) از بیعت مردم شام با یزید آگاه شد، فرمود: «فعلی الإسلام السّلام إذا قد بلیت الأمت براع مثل یزید؛4 پس از زمامداری یزید، باید فاتحة اسلام را خواند».
امام در این شرایط احساس کرد که باید سکوت را شکست و حالت بی‌تفاوتی را که بر جامعة آن روز حاکم بود در هم کوبید؛ چرا سکوت را نشکند؟ مگر می‌توانست در برابر این خطر بزرگ که اسلام عزیز را تهدید می‌کرد و در زمان یزید به اوج خود رسیده بود، سکوت کند و خاموش بنشیند؟ او در دامن انسان‌هایی پرورش‌ یافته بود که حفظ دین الهی نزد آنان از همه چیز عزیزتر بود، از این رو با یک فداکاری فوق‌العاده و از خودگذشتگی مطلق، سکوت مرگ‌باری را که بر جامعة اسلامی سایه افکنده بود، در هم شکست و چهرة شوم این نهضت جاهلی را از پشت پرده‌های تبلیغاتی بنی‌امیه آشکار ساخت و با خون پاک خود، سطور درخشانی بر پیشانی تاریخ اسلام نوشت که برای انقلاب‌های آینده حماسه‌‌ای جاوید و پرشور باشد.
آری حسین(ع) چنین کرد و رسالت بزرگ و تاریخی خود را در برابر اسلام انجام داد و مسیر تاریخ اسلام را اصلاح و روشن نمود، توطئه‌های ضدّ اسلامی حزب اموی را در هم کوبید و آخرین تلاش‌های ظالمانة آنها را خنثی ساخت. از این جهت، نهضت او، یک نهضت بی‌مثال گردید. راه و رسم امام حسین(ع) برای همگان، بهترین الگو است و برای صیانت آن هر سال باید مراسمی برپا کرد تا مکتب جهاد و شهادت در راه حق و مبارزه با ظلم و بیدادگری، زنده و پوینده بماند و اگر شیعیان در ایام شهادت آن حضرت جوش و خروش کوبنده‌ای از خود نشان می‌دهند،‌ می‌خواهند روح ظلم‌ستیزی و کفرستیزی را در کالبد مسلمانان بدمند.
تا اینجا با علل پیدایش نهضت حسینی آشنا شدیم، و اگر با نتایج و پیامدهای قیام عاشورا نیز آشنا شویم، به یقین اعتراف خواهیم کرد که هر چه در برپایی باشکوه مراسم عاشورای حسینی بکوشیم،‌ باز حقّ آن را ادا نکرده‌ایم.


برگرفته شده از سایت پرسمان دانشجویی
۱ نظر ۰ موافق ۰ مخالف

ای محرم یه ساله چشم به راهتم



ای محــرم یـه ساله چشــم بـه راهتــم

زمـزمـه هــلال مــاه محــرم و مسـلم
بـانــگ عــــزا، داره از آسمـــون میــاد
زمــزمـه هـای مــــادری جــوون میــاد
بســاط روضــه رو میچینــه با حســن
گهــواره و یـه مشــک و پــاره پیــرهن
عالـــــم شــــده، حسینیــــه بــــــازم
فرشتــــه هــا، با اشــک و آه و غــــم
بــاز میکشـن، به دور عــــرش حــــق
     کتیبــــه هــــای محتشـــــم
حسیـــن جــان غـــریب دشت کربــلا
ا
ی محـرم یه ساله چشــم بـه راهتـم
 چــش بـه راهــه بیــرقــای سیاهتــم
هـــلال تــو تـداعیــه ســـه تــا غمــــه
که خــون براش گریــه کنـم بـازم کمـه
   قـد حسیـــن، کنـــار علقمـــه
   بــالای تــــل، دختـــر فاطمـــه
یـــا مــــادری، کـــه قامتــــش خمیـــد
   تــو اون هجـــوم و همهمـــه
   بنــی، آبـت نــدادن اشقیـــا
حضـــرت مســــلم:
پسرعمو، دلشوره هام بی انتهاست
تــو کوفــه ام امـا دلـم پیش شماست
بیعــت و اون دستــای سنگیـن یادمــه
دلشـوره هام بیشتر برای بچه هاست
آقــــا نیـــــا، خــــــزون میشـــــه بهـــــار
اگـــه میـــای، رقیـــه رو نیـــــار
نقشــــه دارن، مـــردم نـابکـــار
حتـــــی بـــرای شیــــره خـــوار
حسیـــن جــان ،کوفــه نیـــا کوفــه نیــا
 "میثم مطیعی"

 

بفرمایید مداحی "ای محرم  یه ساله چشم به راهتم " با نوای حاج میثم مطیعی :





پ ن : دوستان حسینی لطفا در ماه محرم عزای اربابمان آقا امام حسین (ع) جهت تعجیل در فرج آقایی که بیش از یک هزاره تاوان بی لیاقتی امت خویش را میدهد حذف حداقل یک گناه و خودسازی + جامعه سازی و صلوات .
                                                                                                 سلامتی و طول عمرامام خامنه ای صلوات.

                                                                                                                                                           بسیارتمنای دعا


۰ نظر ۱ موافق ۰ مخالف

مذاکره با آمریکا ممنوع !



 امام خامنه ای پانزده ام مهرماه سال جاری در دیدار با فرماندهان نیروی دریایی سپاه فرمودند : اینکه با مذاکره با آمریکا مخالفیم علتی دارد؛ مذاکره‌ی آمریکا با جمهوری اسلامی یعنی نفوذ؛ می‌خواهند راه را باز کنند برای تحمیل/ در همین مذاکرات هسته‌ای، هرجا فرصت پیدا کردند یک نفوذی کردند؛ الحمدلله طرف ایرانی حواسش جمع بوده اما یک جاهایی بالاخره یک فرصت‌هایی آنها پیدا کردند و یک حرکت مضر برای منافع ملی انجام دادند/ مذاکره با آمریکا ممنوع است به خاطر مضرات بی‌شماری که دارد و منفعتی که اصلاً ندارد‌.

مذاکره با آمریکا ممنوع است به خاطر ضررهای بی‌شماری که دارد و منفعتی که اصلاً ندارد/ این فرق دارد با مذاکره با دولتی که نه چنان امکانات و نه چنان انگیزه‌ای دارد/ مشکل کنونی کشور به خاطر وجود آدم‌های بعضاً بی‌خیال و یا بعضاً سهل‌اندیشی است که این واقعیات را نمی‌فمهند/ البته این افراد در مقابل انبوه عظیم جمعیت انقلابی، آگاه و بصیر کشور، معدود و در اقلیتند/ اما فعالند، می‌نویسند، می‌گویند، تکرار می‌کنند و دشمن هم به اینها کمک می‌کند.‌

می‌گویند چرا با مذاکره با آمریکا مخالفت می‌کنید درحالی‌که امیرالمؤمنین با زبیر، و امام حسین با عمرسعد مذاکره کرد/ امیرالمؤمنین و امام حسین در حرف زدن با زبیر و ابن‌سعد به آنها نهیب زدند و آنها را نصیحت کردند؛ بحث مذاکره به معنای امروزی نبود/ مذاکره به معنای امروزی یعنی معامله و یک چیزی بگیر و یک چیزی بده/ آیا امیرالمؤمنین با زبیر و امام حسین با ابن‌سعد معامله کرد؟ آیا تاریخ را این‌گونه می‌فهمید و زندگی ائمه را این‌گونه تحلیل می‌کنید؟‌




پ ن 1 : پانزده ام مهرماه هیچ گاه فراموش نخواهد شد ! امام خامنه ای امروز رک فرمودند واقعیت ها را ! خداروشکر بابت نعمت بزرگ ولایت وگرنه الان یه عده کشور را دو دستی تقدیم اربابشون میکردند ! اگه همه مسئولین ما مثل امام خامنه ای مقتدر و انقلابی رفتار میکردند و عمل میکردند کشور هیچ مشکلی نداشت ...
یاد فرمایش جانباز بزرگواری افتادم که در دیدار با امام خامنه ای فرمودند :

جانباز :نماینده های مجلس ... حواسشون به این نیست که آمریکا
با اینکار داره با این توافق پاش رو میذاره لای در تا این در مذاکره هیچ وقت بسته نشه .

امام خامنه ای روحی فداه : این رو به من نگید این رو به نماینده های مجلس بگید
به اونایی که فکرمیکنید حواسشون نیست بگید .


سلامتی امام خامنه ای بلند صلوات .


پ ن 2 :منبع سخنان امام خامنه ای روحی فداه (کلیک بفرمایید)


۰ نظر ۱ موافق ۰ مخالف

قابل توجه نمایندگان بلخص نمایندگان مدعی ولایت !!!


مسئولان بجای سرزدن به خانواده شهدا و جانباز رهرو راه و آرمان شهدا و جانبازان باشید !
ما خانواده شهدا و جانباز نیازی به سرکشی سمبلیک نداریم ما خواهان ادامه دادن به راه شهدا و جانبازانمون هستیم ...


۰ نظر ۰ موافق ۰ مخالف

به یاد عموی شهیدم

 

 

بسم رب الشهدا

متولد۱۳۳۶ بود از آن مردهای باخدا وبی ادعا. به نماز اول وقت همت میگماردند ، مقید به احکام بود هم خود رعایت میکرد هم دیگران را تشویق ! علی الخصوص روی خمس دادن خیلی تاکید داشتند .

درهر شرایط خدمت به پدر و مادر را فراموش نمی کرد ؛

درعملیات فتح المبین بود که ازناحیه کتف مجروح شده بودند که دیگر دست راستشان ناتوان مانده بود ، ولی بااین حال زمانی که از محل کار برمیگشتند باز هم کمک حال پدر بودند.

یک روز که از محل کار برگشته بود ؛

مادر : دلم هوای مشهدالرضا کرده ، دلم میخواهد پابوس آقاامام رضا (ع) باشم.

پسر : همان روز مرخصی گرفت وگفتند مادر آماده شو امشب راهی مشهد الرضاییم.

درهفتمین شب پاییز سال یک هزار وسیصد وشصت و شش در بوکان بعد از جلسه ای که با همرزمانشان داشتند درسنگر خوابیده بودند که یک عده نامرد با نارنجک پیکر های مردان خدا را آتش زدند. آری اینگونه بود که همچون مولایش ابی عبدالله (ع) سر دادند درراه دین و امامشان ...

درمعبـد عشـق جان فـدا بایـد کرد

یعنـی به حسیـــن اقتـدا بایـد کرد

بـی سـر به لقــای یــار بایـد رفتن

دینی است که اینگونه ادا باید کرد

عموی پاسدارم یوسف جان بیست وهشتمین سال عروج عاشقانه تان گرامی

 


پ ن 1 : به نازم به بصیرت مادرشان زمانی که خبر شهادت فرزندش را آوردن دستی به عکس امام راحل کشیدن وگفتن فدای خمینی ...

پ ن 2 :  شادی ارواح طیبه امام راحل و شهدا من جمله عموی شهیدم فاتحه + صلوات.

پ ن 3 : خائنین الحرمین ،خیانتشان هیچ گاه فراموش نخواهیم کرد ! مرگ بر آل سقوط ( آل سعود لعنه الله ) .

۱ نظر ۱ موافق ۰ مخالف
درباره من
امام علی (ع):
هرکس به وقت یاری رهبرش در خواب باشد؛
زیر لگد دشمن بیدار می شود .(غررالحکم ص -422)

امام خامنه ای : بصیرت یعنی اینکه بدانیم :
شمری که از حسین (ع) سر برید ؛ همان جانباز صفین است که تا مرز شهادت پیش رفت .

شهید آوینی : اهل کوفه نبودن یعنی اینکه بدانیم:
""تا حسین (ع) نیامده ولی امر مسلم بن عقیل است...""


لبیک یا امام خامنه ای لبیک یا امام حسین (ع) است.
نویسندگان
پیوندها
طراحی شده توسط رضا