موسسه ی آلبرت انیشتین :
این بنیاد در سال ۱۹۸۳ م توسط جین شارپ ، پدر انقلاب های رنگین و نظریه پرداز کنش های غیر خشونت آمیز در دو سازمان ناتو وسیا ، در بوستون پایه گذاری شد . شارپ تا ابتدای سال۱۹۹۰م به عنوان مدیر عامل و از آن پس تا به امروز به عنوان مدیر علمی این موسسه کارکرده است. این موسسه در ابتدا با هدف تامین مالی پروژه های دانشگاهی پیرامون انقلاب های رنگین و اجرای الگوهای آن در شرایط واقعی فعالیت کرد و بعدها به بازی اصلی سازمان سیا برای پیشبرد این پروژه ها و براندازی خاموش در جهان تبدیل شد .
درسپتامبر ۲۰۰۳ ، این موسسه بیشتر وقت خود راصرف راهبری انقلاب رنگی درگرجستان کرد و پس از آن ، دستیار ارشد شارپ ، سرهنگ رابرت هلوی ، به اوکرایین رفت تا با همکاری رهبران جنبش همبستگی و ماموران امنیتی CIA ، انقلاب نارنجی را برنامه ریزی کند که هنگام این حرکت ، هلوی در شهر کیف حضور داشت . هلوی متخصص عملیات های سازمان های مخفی و رئیس سابق مدرسه ی آموزشی وابسته ی نظامی سفارت آمریکا بود . موسسه ی آلبرت انیشتین به ایجاد موسسات زیر مجموعه ی خود همانند " مرکز مطالعات استراتژیک دغاع بدون خشونت" پرداخته است . این موسسه با پروژه های دیگری همانند " گذار " همکاری نزدیک دارد . این موسسه با انیشتین ارتباطی ندارد ، اما برای علمی جلوه دادن خود از نام این دانشمند استفاده می کند .
در کتاب معروف از دیکتاتوری تا دموکراسی اثر جین شارپ ، به ۱۹۸روش نافرمانی مدنی اشاره شده است . این اپر از سال ۱۹۹۳به عنوان مانیفست استراتژیک این موسسه ، انتخاب و دستور العمل فروپاشی نظام های سیلسی حکومت های ناسازگار با ایالات متحده شد ؛ به عنوان مثال این کتاب در آستانه ی سال ۲۰۰۰م ، دستمایه ی تشکیل گروه هایی چون " اتپور " در صربستان قرار گرفت و سرانجام پایه های سرنگونی حکومت میلوسویچ را به نحو نظری و عملی فراهم کرد . این کتاب به زبان های مختلف و متعددی از جمله عربی ( کشور های عرب زبان ) ، چینی و فارسی ترجمه شده است .
پایگاه اینترنتی کانتر پانچ تصریح دارد :
شارپ پذیرفته است که بنیاد انیشتین همانند بنیاد سوروس از موسسه ی اعانه ی ملی برای دموکراسی (NED) و موسسه ی بین المللی جمهوری خواهان (IRI) بودجه دریافت می کند.
کانتر پانچ افزود :
موسسه ی انیشتین بودجه ی رابرای ترور هوگو چاوز در اختیار مخالفان وی قرار داد . رابرت آلفونسو از سران مخالفان ونزوئلایی نیز در بنیاد انیشتین بامقامات این بنیاد دیدار کرده بود . زمانی که آلفونسو دستگیر شد ، در بازجویی هایش به این موضوع اعتراف کرد که ماموریت آنها اقدام علیه چاوز بوده است .
اخیرا تری میسان پژوهشگر فرانسوی و رئیس شبکه ی روزنامه نگاران ولتر ، در پژوهشی مستند ، از آموزش برخی عناصر مخالف جمهوری اسلامی ایران توسط بنیاد آلبرت انیشتین پرده برداشته بود.
در همین حال ، خبرگذاری آشوشیتدپرس نیز طی گزارشی از مشاهده ی ردپای جین شششارپ در وقایع فتنه ۸۸ تهران خبرداد . این خبرگذاری نوشت :
معترضان ایرانی که الان نمی دانند چه کنند ، تشویق می شوند تاازمنبعی کمک بگیرند که به یک دهه انقلاب های نرم در اروپای شرقی کمک کرد.
آسو شیتدپرس این منبع را جین شارپ - مولف کتاب از دیکتاتوری تا دموکراسی - اعلام کرد و نوشت :
شارپ و دیگر متخصصان جنگ نرم عقیده دارند تظاهر کنندگان ایرانی باید روش های خود را متنوع کنند و تنها به راهپیمایی های خیابانی بسنده نکنند . تظاهرات خیابانی پس از انتخابات صدها تن را به خود جلب کرد ، اما این تعداد به صدها تن کاهش یافت .
شارپ در گفتگو با خبر گذاری آسوشیتد پرس ، اگر چه هرگونه نقشی در راه اندازی نا آرامی های اخیردر ایران (فتنه۸۸ ) را تکذیب کرد ، اما در عین حال اظهار داشت :
اگر اثر من بتواند به مقاومت صلح آمیز (براندازی نرم ) کمک کند ، خوشحال می شوم .
منبع : برگرفته شده از کتاب " انقلاب اسلامی در بوته ی آزمون (جنگ نرم بیست ساله و فتنه 88 ) " منوچهر محمدی .